Štát určí ďalšie limity pre pripájanie OZE a lokálnych zdrojov do konca júna

SAPI
30. 05. 2019



Ministerstvo hospodárstva tvrdí, že limity pre jednotlivé distribučné sústavy nastaví tak, aby rešpektovali záujem investorov a nové zdroje mali čo najmenší dopad na koncové ceny elektriny.

Koľko nových lokálnych zdrojov a zariadení na výrobu elektriny z obnoviteľných zdrojov energie (OZE) na Slovensku bude môcť pribudnúť v budúcom roku, sa dozvieme v najbližších štyroch týždňoch. Pre Energie-portal.sk to potvrdil hovorca rezortu hospodárstva Maroš Stano.

„Rozdelenie celkového podporovaného výkonu na rok 2020 bude rešpektovať predpokladaný záujem investorov o výstavbu zariadení na výrobu elektriny z obnoviteľných zdrojov energie, pričom sa bude zohľadňovať aj minimalizácia nákladov na podporu, resp. dopadu na koncové ceny elektriny,“ uviedol M. Stano.

celý článok si môžete prečítať tu.

Komentáre

Súvisiace

Nové kapacity pre lokálne zdroje

S koncom roka navyšuje rezort hospodárstva kapacity pre inštaláciu lokálnych zdrojov o dodatočných 50 MW, ktoré budú sprístupnené už 1. decembra.

30. 11. 2022VIAC

 

Lokálny zdroj sa stáva dostupnejší pre záujemcov

Od začiatku apríla začali na Slovensku platiť nové pravidlá pripájania lokálnych zdrojov do elektrickej sústavy. Umožnila to novela zákona o regulácii v sieťových odvetviach, ktorou sa novelizoval aj zákon o podpore OZE.

20. 04. 2022VIAC

 

Lokálny zdroj čakajú zmeny

Koncept lokálneho zdroja môžeme v slovenskom legislatívnom prostredí považovať za jeden z absolútne najjednoduchších a najlepších spôsobov rozvoja OZE. Štát takáto podpora nestojí prakticky nič a lokálne zdroje tiež nezaťažujú ani distribučné siete.

17. 03. 2022VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek