SPP – distribúcia vyskúša primiešať vodík do zemného plynu

SAPI
04. 05. 2022




Slovensko to s vodíkom myslí naozaj vážne. Spoločnosť SPP – distribúcia vyskúša v Blatnej na Ostrove primiešavanie desiatich percent vodíka do zemného plynu pre firmy aj domácnosti. Pôjde o vodík z obnoviteľných zdrojov, nakúpený cez certifikáty udržateľnosti. Firma chce testovať primiešavanie vodíka do distribučnej sústavy v lete, lebo domácnosti vtedy spotrebúvajú menej plynu a tým budú potrebovať aj menej vodíka. Kým sa však začne do zemného plynu primiešavať vodík, musia ešte svoje stanovisko k tejto zmene priložiť výrobcovia kotlov, plynových sporákov či prietokových ohrievačov vody, ktoré obyvatelia obce používajú.

Komentáre

Súvisiace

Vodíkový workshop Košice 2024

Workshop prinesie aktuality o plnení akčného plánu, oboznámi o novinkách z Bruselu.

01. 03. 2024VIAC

 

Duslo investuje do elektrolyzéru na výrobu vodíka

Šalianska chemička už v minulosti predstavila viacero investičných plánov, vrátane investícií do OZE, batériových úložísk, a výroby palív z odpadových plastov. Tentokrát na ne nadviazala zámerom na výstavbu elektrolyzéra na výrobu vodíka

09. 11. 2023VIAC

 

Podpora vodíka sa na Slovensku začína rozbiehať

Vláda schválila s pripomienkami akčný plán opatrení pre úspešnú realizáciu Národnej vodíkovej stratégie do roku 2026. Podľa Ministerstva hospodárstva SR je cieľom zvýšiť energetickú bezpečnosť štátu a urýchliť transformáciu národného hospodárstva na nízkouhlíkové.

14. 06. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek