SAPI sa podpísalo pod otvorený list pre Európsku komisiu

SAPI
18. 03. 2019

Ešte v októbri minulého roka sa SAPI pripojilo k iniciatíve CAN Europe, ktorej cieľom bolo povzbudiť ministrov zahraničných vecí členských štátov, aby súhlasili s markantným zvýšením investícií EÚ do prevencie klimatických zmien. CAN Europe nezaháľa a pripravuje ďalšiu aktivitu, ktorá je spojená s blížiacim sa hlasovaním poslancov Európskeho parlamentu o Kohéznom fonde (CF) a Fonde regionálneho rozvoja (ERDF).

CAN Europe pošle pred hlasovaním, ktoré bude 27. marca 2019 otvorený list, v ktorom priblíži problematiku a upozorní na dôležitosť rozhodnutia a možné dôsledky. Aj napriek zastavovaniu podpory ťažby uhlia totiž sa totiž opäť rozhoduje o budúcnosti využívania fosílnych palív, presnejšie, zemného plynu. Okrem negatívnych vplyvov na životné prostredie by ale takéto rozhodnutie malo vplyv aj na ekonomiku a mohlo by výrazne spomaliť prechod k zelenej energii a investíciám do obnoviteľných zdrojov.

Pod otvorený list sa podpísalo viacero odborníkov a organizácií z celej Európy, vrátane SAPI, ktorá, už tradične, dôležité aktivity na úrovni EÚ podporuje.

Komentáre

Súvisiace

Štipendium Nemeckej nadácie pre životné prostredie pre absolventov Mgr./Ing. štúdia

18. 02. 2019VIAC

Španielske Baleárske ostrovy schválili zákon o boji proti klimatickej zmene

14. 02. 2019VIAC

Hovoríme to, hovoríme to a hovoríme to dookola a ono sa to konečne stane skutočnosťou. Smart gridy budú podporené aj na Slovensku.

08. 02. 2019VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek