CAN Europe apeluje na ministrov členských krajín, aby pri tvorbe nového rozpočtu EÚ postupovali zodpovedne

SAPI
10. 10. 2018



Ministri z krajín EÚ budú rokovať o rozpočte únie. Veríme, že budú v plnej miere zohľadňovať klimatické ciele, ktoré si únia stanovila a rozpočet maximálne prispôsobia ich dosiahnutiu. V praxi to znamená zastaviť podporu fosílnych palív a investovať to čistej energie a obnoviteľných zdrojov. Veterná, či slnečná energia sú, vďaka technológiám dostatočne vyspelé a konkurencieschopné, aby začali nahrádzať neobnoviteľné zdroje ako ropa, zemný plyn, či uhlie. Rovnako dôležité budú investície do energeticky úsporných budov a udržateľnej, ekologickej dopravy. Ak by sa rozpočet podarilo takto nastaviť, profitovali by sme všetci, a to nie len z čistého a zdravého prostredia. Viac inovácií by znamenalo viac pracovných miest. Práve preto sa 101 organizácií, vrátane SAPI, rozhodlo podpísať otvorený list ministrom, v ktorom ich vyzýva, na konzistentnosť rozpočtu s klimatickými cieľmi. Držme si palce.

Komentáre

Súvisiace

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

 

Európsky parlament vyzýva k podpore geotermálnej energie

Európsky parlament prijal uznesenie o podpore geotermálnej energie. S ohľadom na pretrvávajúce bariéry spomaľujúce rozvoj tohto energetického zdroja, vrátane zdĺhavej administratívy a finančnej náročnosti, navrhuje Európsky parlament prijatie celoeurópskej geotermálnej stratégie.

31. 01. 2024VIAC

 

Európska komisia vyhodnotila návrh aktualizácie Integrovaného národného energetického a klimatického plánu Slovenska

Európska komisia začiatkom týždňa vydala vyhodnotenie návrhu aktualizácie slovenského INEKP a odporúčania, ktorými by sa mala slovenská vláda riadiť pri príprave finálnej verzie plánu.

20. 12. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek