SAPI bude v tomto týždni rokovať so všetkými distribučnými spoločnosťami

SAPI
06. 03. 2019



Ako sme už informovali, SAPI dostala od výrobcov mandát pre rokovania s distribučnými spoločnosťami o zmluvách o prístupe a distribúcii. 

Rokovania začínajú vo štvrtok v Bratislave (ZSD) a v Žiline (SSD). Následne, v piatok na obed budú zástupcovia SAPI rokovať s VSD v Košiciach. O dôvodoch, ktoré viedli k týmto rokovaniam sme informovali tu https://www.sapi.sk/clanok/sapi-poverena-vyjednavat-s-ds-o-novych-zmluvach-pre-vyrobcov

SAPI má aktuálne mandát od 141 výrobcov o celkovom inštalovanom výkone takmer 100 MW. A pribúdajú ďalší. K tomu sa pripája aj združenie AVES s ďalšími desiatkami výrobcov. 

O výsledku rokovaní budeme informovať v piatok, najneskôr v pondelok 11. 3. 2019. 

Držte nám palce!

Komentáre

Súvisiace

Dôležitá diskusia o budúcnosti slovenskej energetiky

EURACTIV začiatkom týždňa organizoval ďalšiu zaujímavú diskusiu, tentokrát na tému bariér pri zavádzaní zelených zdrojov na Slovensku. Verejnosť, samosprávy aj firmy vnímajú obnoviteľné zdroje ako cestu k energetickej sebestačnosti a nižším cenám energií, no rozvoj OZE brzdia napríklad regulačné prekážky, nedostatok flexibility sústavy, pomalá digitalizácia a bariéry zdieľania energie.

28. 06. 2023VIAC

 

České a slovenské distribučky diskutovali o pripájaní nových OZE

Napriek pomerne negatívnemu nastaveniu českej vlády voči OZE je v ČR veľký záujem o ich výstavbu a pripájanie. Na túto situáciu musia reagovať aj distribučné spoločnosti.

03. 11. 2021VIAC

 

Nevyhnutnosťou pre ďalší rozvoj OZE budú investície do distribučných sústav

Jedným z najväčších prekážok rozvoja OZE je stav distribučných sústav. Práve distribučná sieť bola na Slovensku hlavným dôvodom, prečo sa 7 rokov nepripájali nové zdroje.

02. 08. 2021VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek