SAPI ako aktívny účastník európskej konferencie EUFORES - prihláste sa aj vy, vstup je voľný

SAPI
11. 10. 2019



Vážené dámy, vážení páni,   

 

v spolupráci Európskeho fóra pre obnoviteľné zdroje energie a energetickú efektívnosť EUFORES Národnej rady Slovenskej republiky sa pod záštitou poslanca NRSR Karola Galeka  uskutoční druhý národný parlamentný seminár Čistá energia pre všetkých Európanov a národné energeticko-klimatické plány - perspektívy obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku. Touto cestou si Vám SAPI ako aktívny účastník tohto podujatia dovoľuje poslať pozvánku:

 

Miesto: Národná rada Slovenskej republiky, kinosála, Námestie Alexandra Dubčeka 1, Bratislava

Termín: Piatok 18. októbra 2019, 11:30 – 16:00

 

Cieľom seminára je podnietiť odbornú, politickú a vedeckú výmenu názorov medzi slovenskými a európskymi poslancami, zástupcami štátu, priemyslu, mimovládnymi organizáciami, vedcami a inými relevantnými zainteresovanými stranami v kľúčových energetických témach. Seminára sa zúčastní aj zástupkyňa Európskej komisie pani Michaela Holl aby nám poskytla aktuálne informácie o plánovaných činnostiach na európskej úrovni. Účasť potvrdili aj slovenskí europoslanci páni Eugen Jurzyca a Martin Hojsík. Pozíciu ministerstva hospodárstva bude prezentovať riaditeľ odboru energetiky pán Ján Petrovič, za ministerstvo životného prostredia vystúpi štátny tajomník pán Norbert Kurilla.

 

Program semináru nájdete nižšie.

 

O potvrdenie Vašej účasti by sme Vás chceli požiadať najneskôr do 16. októbra na email organizátora karol.galek@nrsr.sk uvedením:

-        Meno účastníka

-        Organizácia

-        Číslo dokladu totožnosti – pas alebo OP (z dôvodu zabezpečenia vstupu do budovy NRSR)

-        Požiadavka na obedové menu – mäsité / bezmäsité / bez stravy

 

alebo vyplnením formulára, ktorý nájdete na tejto adrese:

 

https://forms.gle/xiEPXfupGziSXWJK9

 

Účasť na seminári je bezplatná. 

Program seminára si  môžete pozrieť tu.

 

Komentáre

Súvisiace

Klaster SAPI oslávil 3 roky

Klastrová organizácia, ktorú vytvorila SAPI, je na Slovensku jedinečná platforma, spájajúca podniky, výskumno vývojové inštitúcie a štátny sektor pre podporu rozvoja obnoviteľných zdrojov energie. Napriek skutočnosti, že klastre sú v zahraničí nositelia inovácií, Slovensko v uchopení rozvoja klastrov zaostáva.

21. 07. 2022VIAC

 

SAPI súčasťou diskusie o budúcnosti OZE

Národný energetický a klimatický plán Slovenska viac nie je aktuálny a potrebuje revíziu. V oblasti klímy a obnoviteľných zdrojov je nevyhnutná medzirezortná spolupráca. Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE oficiálne ponúkla štátnym inštitúciám odbornosť a medzinárodné skúsenosti.

02. 03. 2021VIAC

 

SAPI sa pridalo k výzve na doplnenie Pláu obnovy a odolnosti SR

Zástupcom Európskej komisie a Vlády SR zaslalo 20 mimovládnych organizácii (vrátane SAPI) Výzvu na doplnenie priority Zelené Slovensko v Pláne obnovy a odolnosti o opatrenia súvisiace s adaptáciou krajiny na zmenu klímy, podporou biodiverzity, udržateľnou energetikou a so zlepšením podmienok pre cyklodopravu.

14. 01. 2021VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek