Zakladatelia Google spúšťajú technologickú firmu zameranú na skladovanie elektriny

SAPI
11. 01. 2019



Spoločnosť Malta Inc vyvíja technológiu odlišnú od batériových zásobníkov. Medzi investormi sú aj Bill Gates a Jeff Bezos.

Pôvodne technologické oddelenie Google s názvom X, ktoré je už v súčasnosti samostatnou dcérskou spoločnosťou materskej Alphabet, oznámilo koncom minulého roka vznik spoločnosti Malta Inc. Ide o firmu vyvíjajúcu technológiu uskladňovania energie. 

Technológia je založená na skladovaní energie vo forme teplotného rozdielu medzi horúcim a studeným médiom. Používa elektrickú energiu na zohrievanie soľného roztoku a ochladzovanie nemrznúcej kvapaliny. Uskladnená energia podľa potreby zohrieva vzduch okolo chladného prostredia. Takto vytvorená tepelná energia poháňa turbínu, ktorá vyrába elektrickú energiu.

Celý článok si môžete prečítať tu.

Komentáre

Súvisiace

V Banskej Bystrici bolo spustené najväčšie batériové úložisko na Slovensku

2,7 megawattový výkon má nové smart batériové úložisko z dielne spoločnosti Fuergy. Úložisko dokáže poskytovať prevádzkovateľovi prenosovej sústavy podporné služby a zlepšiť tak flexibilitu sústavy.

06. 03. 2024VIAC

 

Česko spustilo do prevádzky svoj najväčší batériový systém

Nový batériový systém vo Vítkovicích, ktorý bol spustený do ostrej prevádzky, má výkon až 10 MW, čím sa stáva najväčším systémom tohto druhu v Českej republike.

14. 02. 2024VIAC

 

Príklad dobrej praxe: V Bratislave pribudlo nové batériové úložisko

V bratislavskej výškovej budove Tower 115 došlo k ukončeniu energetickej modernizácie, ktorej výsledkom je smart batériové úložisko umiestnené priamo v jej priestoroch.

22. 11. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek