V Kalifornii majú mať nové budovy povinne fotovoltiku a batérie

SAPI
27. 09. 2021



Kalifornskí regulátori jednohlasne hlasovali za využitie solárnej energie a batériových úložísk v mnohých komerčných projektoch a rezidenčných developmentoch. O energetickom pláne bude ešte hlasovať komisia pre budovy a do platnosti by mohol vstúpiť začiatkom roka 2023. Ide o prevratný krok, ktorý by mohol byť inšpiráciou pre mnohé krajiny. Pre dosiahnutie prísnych energetických štandardov budov je už dnes v EÚ dôležité zapojenie obnoviteľných zdrojov a v budúcnosti to bude nevyhnutné. Čím skôr sa krajiny pripravia, tým jednoduchší bude prechod na zelenú ekonomiku.

Komentáre

Súvisiace

V Banskej Bystrici bolo spustené najväčšie batériové úložisko na Slovensku

2,7 megawattový výkon má nové smart batériové úložisko z dielne spoločnosti Fuergy. Úložisko dokáže poskytovať prevádzkovateľovi prenosovej sústavy podporné služby a zlepšiť tak flexibilitu sústavy.

06. 03. 2024VIAC

 

Česko spustilo do prevádzky svoj najväčší batériový systém

Nový batériový systém vo Vítkovicích, ktorý bol spustený do ostrej prevádzky, má výkon až 10 MW, čím sa stáva najväčším systémom tohto druhu v Českej republike.

14. 02. 2024VIAC

 

Príklad dobrej praxe: V Bratislave pribudlo nové batériové úložisko

V bratislavskej výškovej budove Tower 115 došlo k ukončeniu energetickej modernizácie, ktorej výsledkom je smart batériové úložisko umiestnené priamo v jej priestoroch.

22. 11. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek