Tepelné čerpadlá sa budú vyrábať aj na Slovensku

SAPI
13. 07. 2022



O tom, že tepelné čerpadlá sú súčasťou vykurovania budúcnosti dnes už hádam nik nepochybuje. Technológia sa za ostatné roky výrazne zefektívnila a na trh naďalej prichádzajú nové a nové riešenia prinášajúce lepšie vlastnosti tepelným čerpadlám. Výrobcov je dnes už viacero, avšak súčasné výrobné kapacity nedokážu pokryť prudké zvýšenie dopytu v čase prebiehajúcej energetickej krízy. Čoskoro si už budú môcť Slováci vybrať aj ďalšie zariadenia vyrobené na Slovensku. Po spoločnosti Vaillant totiž plánuje rozšíriť výrobu Lichtenštajnská spoločnosť Hoval vo svojom výrobnom závode v Istebnom práve o výrobu tepelných čerpadiel. Prácu by malo nájsť viac ako 600 ľudí. Ide o ďalší pekný príklad, ako môžu OZE vytvárať pracovné príležitosti.

Komentáre

Súvisiace

Predstavenie akčného plánu na podporu tepelných čerpadiel sa odkladá

Hoci Európska komisia pôvodne plánovala predstaviť akčný plán pre tepelné čerpadlá ešte koncom roka 2023, tento zámer sa nakoniec odkladá.

04. 01. 2024VIAC

 

Rok 2022 bol v Európe úspešný aj pre tepelné čerpadlá

V priebehu minulého roku nezaznamenali rekordný nárast iba OZE pre výrobu elektriny, ale aj zariadenia vyrábajúce tepelnú energiu. Podľa správy, ktorú vydala European Heat Pump Association, sa v rámci EÚ predali až 3 milióny tepelných čerpadiel – až o 38% viac, než sa predalo v roku 2021.

22. 02. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek