Slovensko pod drobnohľadom komisie

SAPI
08. 12. 2021



Európska komisia zaslala odôvodnené stanovisko Bulharsku a Slovensku v oblasti "Energia a klíma", v ktorom nalieha, aby krajiny zaviedli revidovanú smernicu o podpore využívania energie z obnoviteľných zdrojov z roku 2018 do svojho vnútroštátneho práva. Smernica poskytuje právny rámec pre rozvoj OZE a stanovuje záväzný cieľ aspoň 32 % podielu OZE na domácej spotrebe. Tiež obsahuje nové ustanovenia, ktoré občanom umožnia zohrávať aktívnu úlohu pri rozvoji obnoviteľných zdrojov energie. Hovoríme predovšetkým o komunitách a samospotrebiteľoch. Podotýkame, že ide o ďalšie vážne napomenutie zo strany Komisie a vláda sa už nemôže viac vyhovárať a musí začať konať.

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek