Slovenské elektrárne investujú do batériových úložísk

SAPI
17. 03. 2022



Siete budúcnosti sa bez modernizácie a batériových úložísk nezaobídu. Vie to aj dcérska spoločnosť Slovenských elektrární Slovenské elektrárne – energetické služby, ktorá na slovenskom trhu pôsobí ako dodávateľ elektriny, nakúpil batériové úložiská v celkovej kapacite 3,24 MWh. Tie plánuje inštalovať u svojich neregulovaných zákazníkov, ktorí prejavili záujem o batériové úložisko, prípadne aj fotovoltiku na lízing. Tešíme sa, že Slovenské elektrárne, ako člen SAPI aj takto prispievajú k lepšej budúcnosti slovenskej energetiky.

Komentáre

Súvisiace

V Banskej Bystrici bolo spustené najväčšie batériové úložisko na Slovensku

2,7 megawattový výkon má nové smart batériové úložisko z dielne spoločnosti Fuergy. Úložisko dokáže poskytovať prevádzkovateľovi prenosovej sústavy podporné služby a zlepšiť tak flexibilitu sústavy.

06. 03. 2024VIAC

 

Česko spustilo do prevádzky svoj najväčší batériový systém

Nový batériový systém vo Vítkovicích, ktorý bol spustený do ostrej prevádzky, má výkon až 10 MW, čím sa stáva najväčším systémom tohto druhu v Českej republike.

14. 02. 2024VIAC

 

Príklad dobrej praxe: V Bratislave pribudlo nové batériové úložisko

V bratislavskej výškovej budove Tower 115 došlo k ukončeniu energetickej modernizácie, ktorej výsledkom je smart batériové úložisko umiestnené priamo v jej priestoroch.

22. 11. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek