Robert Hajšel: potrebujeme masívne investície do OZE a zjednodušené administratívne procedúry

SAPI
10. 01. 2023



O príležitostiach pre OZE, ktoré ponúka aktuálna kríza, už hovoria čoraz intenzívnejšie aj banky. Napriek veľkému potenciálu zelených zdrojov však rozvoj stále pokrivkáva a, aj napriek niektorým dobrým krokom poslednej vlády, máme veľmi ďaleko od dobrých podmienok. 

Problémy si všimol aj europoslanec Robert Hajšel, ktorý upozornil na potrebu masívnych investícií a odstránenia administratívnych bariér. Áno, pre nás nič nové, no napriek tomu pozitívne, keďže si tému osvojuje ďalší politik, čím sa pridáva ku kolegom, ktorých je na Slovensku žalostne málo. Miesto toho však všade počuť, že máme plynu dosť a nie je dôvod na obavy. Tieto tvrdenia v spojení s cenovými dotáciami znižujú motiváciu investovať do opatrení, ktoré by mohli spotrebiteľov pripraviť do budúcna. Rovnako je nižšia aj ich motivácia šetriť energiami – to potom aj vidieť na štatistikách, podľa ktorých sme jedna z dvoch krajín EÚ, ktorá nielen, že spotrebu plynu neznížila, ale dokonca zvýšila.

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek