Projekt Zelená domácnostiam II má za sebou úspešný rok

SAPI
05. 01. 2022



Nie je žiadnym tajomstvom, že najlepším spôsobom, ako predísť ďalším energetickým krízam je rýchlejší prechod na OZE. Najjednoduchšie vedia na OZE prejsť domácnosti a uvedomuje si to aj Európska komisia v balíčku Fit for 55 a revíziou Smernice o energetickej hospodárnosti budov, v ktorej členským štátom únie navrhuje viacero spôsobov, ako sa vyrovnať s emisiami z budov, ktorej sa podrobnejšie venoval magazín Index. V súčasnosti úspešne funguje Zelená domácnostiam II, ktorá má za sebou ďalší úspešný rok. Ten v reportáži zhodnotilo Rádio Slovensko.

Komentáre

Súvisiace

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

 

Európsky parlament vyzýva k podpore geotermálnej energie

Európsky parlament prijal uznesenie o podpore geotermálnej energie. S ohľadom na pretrvávajúce bariéry spomaľujúce rozvoj tohto energetického zdroja, vrátane zdĺhavej administratívy a finančnej náročnosti, navrhuje Európsky parlament prijatie celoeurópskej geotermálnej stratégie.

31. 01. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek