Prebytky z produkcie veternou energiou budú využité pri výrobe tepla

SAPI
25. 01. 2023



Nemecká distribučná spoločnosť 50Hertz a firma EVH zahájili spoluprácu pri projektovaní nového power-to-heat systému. Ten bude situovaný na veternej farme pri nemeckom meste Halle. 

Prebytočná elektrina vyrobená turbínami bude pomocou systému konvertovaná na tepelnú energiu, ktorá bude dodávaná mestu. Podľa vedenia 50Hertz tak bude potenciál veternej energie využitý skutočne naplno, keďže nebude potrebná odstávka turbín pri ich nadmernej produkcii elektriny. Zariadenie bude mať výrobnú kapacitu vo výške 40 MW a koncom tohto roka by už malo byť v plnej prevádzke.

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek