Organizácie vyzvali premiéra, aby podporil zvýšenie klimatických ambícií

SAPI
28. 10. 2021



Greenpeace Slovensko a Priatelia Zeme – CEPA vyzvali premiéra Eduarda Hegera, aby na zasadnutí Európskej rady podporil zvýšenie národných ambícií na energetickú efektívnosť a obnoviteľné zdroje. Sme radi, že si potrebu rozvoja OZE uvedomujú mnohé ďalšie organizácie, zvlášť tie, ktoré bojujú za zdravú planétu. Na nedostatočnú aktivitu vlády sme upozorňovali viackrát a potrdzuje ju aj nezáujem investorov a realizáciu nových projektov. Vláda môže na tieto výzvy reagovať aj doma, odstraňovaním bariér rozvoja OZE a zvyšovaním informovanosti ľudí a samospráv.

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek