Nové eurofondy by mali podporiť aj OZE

SAPI
25. 01. 2023



Ministerka Remišová vyhlásila, že Európska komisia po schválení Programu Slovensko na programové obdobie 2021 až 2027 poslala prvé zálohové platby vo výške takmer 200 miliónov eur a my môžeme začať čerpať peniaze z nového eurofondového balíka. 

Prvé výzvy by mali byť zamerané na školy, regionálne cesty a zatepľovanie. Ďalšie výzvy budú zamerané na rozvoj odborného vzdelávania, rekonštrukcie regionálnych ciest a cesty druhej a tretej triedy ako také, modernizáciu základných škôl a (školské) športoviská. Na znižovanie energetickej náročnosti budov a obnoviteľné zdroje energie by podľa MIRRI malo ísť spolu 154 miliónov eur. Veríme, že sa tento balík podarí naplno využiť, a že Slovensku pomôže na ceste k energetickej nezávislosti.

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek