Nemci plánujú ďalšie investície do OZE

SAPI
18. 05. 2021



Nemci si naďalej zvyšujú ciele v oblasti klímy a uhlíkovej neutrality. Najnovšie by chceli uhlíkovú neutralitu dosiahnuť už v roku 2040, čo si bude podľa spolkového ministra hospodárstva Petra Altmaiera vyžadovať ďalšie financie na zvýšenie výroby energií z OZE. Nemecké progresívne myslenie by sme mohli dať do kontrastu s prístupom našej vlády, v ktorej ministerstvo hospodárstva "podporuje" OZE tým, že výrobcov z fotovoltiky donúti pristúpiť na schému predĺženia už raz garantovanej podpory a kde ministerstvo životného prostredia sa k podpore OZE buď nevyjadruje vôbec alebo OZE vníma prednostne ako zariadenia na poškodzovanie životného prostredia.

Komentáre

Súvisiace

Veterné elektrárne sú kľúčový prvok boja s klimatickými zmenami aj pre Slovensko

Veterné elektrárne sú najlacnejšou cestou v rámci boja s klimatickými zmenami. Podľa energetického think-tanku Ember môžu aj vďaka tomu spolu so solárnymi elektrárňami prispieť až k tretine znižovania emisií CO2, ktoré je potrebné pre dosiahnutie globálneho cieľa zníženia teplôt o 1,5 stupňa do roku 2030.

23. 02. 2024VIAC

 

Elektráreň Nováky dnes oficiálne ukončuje svoju prevádzku

Po dlhých rokoch svojho fungovania dnes Elektráreň Nováky oficiálne ukončuje výrobu elektriny a tepla z uhlia.

20. 12. 2023VIAC

 

Analýza: zabránené emisie ako nástroj pre dosiahnutie klimatických cieľov

Podľa nedávno vydanej analýzy agentúry GreenTalk je Slovensko schopné naplniť ciele vyplývajúce z Európskej zelenej dohody a balíčku Fit for 55. Kľúčovú úlohu by pri tom mali zohrať tzv. zabránené emisie, teda emisie, ktoré sa nevyprodukujú vďaka využitiu ekologickejších zdrojov a technológií.

06. 12. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek