Ministerstvo životného prostredia uvoľní 317 miliónov eur na dekarbonizáciu podnikov

SAPI
07. 06. 2023



U.S. Steel Košice, Danucem a Wienerberger si rozdelia 317 miliónov eur z Plánu obnovy a odolnosti. 

Dotácie sú určené na zelenú transformáciu a dekarbonizáciu priemyslu SR. Po dokončení schválených projektov by mal slovenský priemyselný sektor vyprodukovať až o pätinu menej emisií než v priebehu minulého roka. Najväčší podiel z dotácií dostane U.S. Steel Košice – až 300 miliónov eur bude môcť využiť na dekarbonizáciu výroby ocele prostredníctvom inštalácie elektrických pecí. Danucem a Wienerberger si rozdelia zvyšok financií rovným dielom. Schválené projekty musia byť dokončené najneskôr do roku 2026.

Komentáre

Súvisiace

Príprava pravidiel pre veternú energiu nenapreduje dostatočne rýchlo

Zo Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR vyplýva, že Slovensko sa zatiaľ v príprave pravidiel pre výstavbu nových veterných elektrární príliš neposunulo.

14. 03. 2024VIAC

 

Ministerstvo hospodárstva SR otvorilo výzvu na podporu energetických úložísk

Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo ku koncu roka ďalšiu výzvu z Plánu obnovy a odolnosti, tentokrát zameranú na prvky flexibility.

04. 01. 2024VIAC

 

Ministerstvo hospodárstva podporí OZE aj energetické úložiská

V rámci novej výzvy z Plánu obnovy a odolnosti chce rezort hospodárstva podporiť výstavbu nových OZE. Podporované budú okrem vodných elektrární všetky technológie, vrátane geotermálnych a veterných inštalácií.

26. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek