Environmentálni experti poukazujú na pridlhé povoľovacie procesy

SAPI
13. 04. 2022



Na problematické povoľovacie procesy SAPI upozorňuje už roky. S plánmi vlády na rozvoj veternej energie však potreba odstránenia administratívnych bariér rastie čoraz viac a vedia to aj ďalší odborníci. Aj environmentálni experti už začali poukazovať na skutočnosť, že povoľovanie OZE by mohlo byť rýchlejšie. Ministerstvo životného prostredia bude mať teraz možnosť dokázať, že to s deklarovaným záujmom o rozvoj OZE myslí naozaj vážne.

Komentáre

Súvisiace

Príprava pravidiel pre veternú energiu nenapreduje dostatočne rýchlo

Zo Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR vyplýva, že Slovensko sa zatiaľ v príprave pravidiel pre výstavbu nových veterných elektrární príliš neposunulo.

14. 03. 2024VIAC

 

Rezort životného prostredia plánuje predložiť novelu o posudzovaní vplyvov na životné prostredie

Na Slovensku by sa mali zmeniť pravidlá týkajúce sa posudzovania vplyvov na životné prostredie. Minister životného prostredia SR Tomáš Taraba vyjadril na stretnutí s vedením automobilovej spoločnosti Volvo svoj zámer predložiť návrh novely zákona už začiatkom budúceho roka.

20. 12. 2023VIAC

 

Komentár Jána Karabu: MŽP nie sú len národné parky a medvede

Rozruch okolo budúceho vedenia Ministerstva životného prostredia SR so záujmom sleduje aj Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI). Jej riaditeľ Ján Karaba ale v komentári upozorňuje, že nie je dobré obmedzovať tému len na národné parky a medvede, keďže kompetencie MŽP sú ďaleko rozsiahlejšie a majú vplyv, okrem iného, aj na slovenskú energetiku:

24. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek