Dostanú plynové kotly červenú?

SAPI
28. 10. 2021



Plyn je v ostatných týždňoch veľmi skloňované palivo. Slovensko patrí medzi najplynofikovanejšie krajiny v EÚ a na plyn sa aj dlhodobo spoliehame. Otázkou je, či si takúto slepú dôveru môžeme dovoliť. Na Slovensku sa ráta s inštaláciou plynových kotlov v rámci obnovy 30 tisíc rodinných domov. Na druhej strane, Európska komisia, ktorá si zjavne dôkladnejšie uvedomuje geopolitické riziká pri dodávkach plynu, prehlasuje, že je za postupné vyraďovanie plynových kotlov. Proti postupu Slovenska sa spolu so SAPI ozvalo aj viacero ďalších organizácií, no vyzerá, že vláda sa k činom mať nebude až pokým ju k nim nezaviaže rozhodnutie na úrovni EÚ.

Komentáre

Súvisiace

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

 

Európsky parlament vyzýva k podpore geotermálnej energie

Európsky parlament prijal uznesenie o podpore geotermálnej energie. S ohľadom na pretrvávajúce bariéry spomaľujúce rozvoj tohto energetického zdroja, vrátane zdĺhavej administratívy a finančnej náročnosti, navrhuje Európsky parlament prijatie celoeurópskej geotermálnej stratégie.

31. 01. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek