Certified Installers training - actual informationAktuálne informácie o školeniach pre osvedčenie inštalatérov OZE

Pavel Šimon
14. 02. 2014



Je načase podať ďalšie informácie o tom čo bolo a čo bude (aspoň plánujeme):

Druhý beha školenia

V termíne 4. až 6. 2. prebehlo ďalšie školenie inštalatérov OZE. V tomto termíne sa konali oba moduly - teda fotovoltika aj slnečné tepelné systémy. Tak ako v prvom turnuse, aj v tomto sa rozpútala živá diskusia nad jednotlivými témami. Najviac samozrejme dominovali dve: vysvetlenie legislatívy a ako to bude s dotáciami. Samozrejme aj ostatné vzbudzovali dosť záujmu - technické otázky, systémový návrh, normy, ochrana z viacerých pohľadov. V závere školenia boli účastníci preskúšaní, niektorí iba raz, iní dvakrát. Podľa toho koľko modulov absolvovali.

Mapa inštalatérov OZE

Našim školením prešlo už vyše 100 absolventov. Sme radi, že i napriek tvrdo nastavenej latke pri preskúšaní absolvovali všetci. Protokoly o skúške majú teraz zástupcobia MH SR. Tí budú zasielať aj osvedčenia, a časom aj zverejnia (povinne zo zákona) zoznam "certifikovaných" inštalatérov. Zatiaľ (a dúfam, že prehľadnejšie) si môžte pozrieť kde ich môžte hľadať tuto: http://www.energiaweb.sk/energeticke_mapy/mapa-instalaterov-oze/. Časom na tejto mape pribudnú aj ukážky referencií jednotlivých inštalatérov - tie budú mať také väčšie značky. Pripomienky k mape môžte nechať na stránke EnergiaWebu, alebo aj tu.

Tretí beh školenia

Všetkým zaregistrovaným sa ospravedlňujem ale plánovaný termín 18. až 19. 2. 2014 sa odsúva na polovinu marca. Je to dane najmä tým, že teraz potrebujem úsilie venovať (opäť) kauze G-komponentu. Za jedno sa nám pripravujú súdne žaloby na cenové rozhodnutia jednotlivých RDS a za ďalšie máme kopu práce s aktivitami, o ktorých sa zanedlho dozviete. Tí čo sú zaregistrovaní na tento tretí termín, dostanú v poslednom týždni februára mail s upresnením. Tí čo chcú absolvovať, ale ešte nie sú zaregistrovaní tak tuto sa môžu registrovať: stránka o školeniach.

Komentáre

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek