Ako vie Slovensko zmierniť klimatickú krízu? (pozvánka na sledovanie diskusie)

SAPI
20. 01. 2020



Na túto otázku sa pokúsia odpovedať nezávislí odborníci a odborníci z politických strán v diskusii moderovanej Zuzanou Kovačič Hanzelovou. Diskusia prebehne v priestoroch prevádzky Martinus na Obchodnej 26 v Bratislave, dňa 21.1.2020 od 17:00 hod. Za Slovenskú klimatickú iniciatívu, ktorej členom je aj SAPI, budú diskutovať Peter Robl (Budovy pre budúcnosť) a Jakub Melichár (Priatelia Zeme – CEPA). Svojich zástupcov už potvrdili strany Za ľudí a Spolu, SMER na pozvánku zatiaľ nereagoval. Diskutujúci sa budú venovať predovšetkým otázkam prečo je Slovensko na posledných priečkach EÚ v ukazovateľoch OZE, ako dostať do nášho energetického mixu čistejšie zdroje, či aké opatrenia sú potrebné pre rýchle prispôsobenie sa klimatickým zmenám. Diskusia sa bude snažiť aj zodpovedať otázku ako riešiť energetickú chudobu. Pozývame vás sledovať túto diskusiu buď osobne alebo prostredníctvom živého streamu. Všetky informácie nájdete na stránkach konferencie.sme.sk.

Komentáre

Súvisiace

Veterné elektrárne sú kľúčový prvok boja s klimatickými zmenami aj pre Slovensko

Veterné elektrárne sú najlacnejšou cestou v rámci boja s klimatickými zmenami. Podľa energetického think-tanku Ember môžu aj vďaka tomu spolu so solárnymi elektrárňami prispieť až k tretine znižovania emisií CO2, ktoré je potrebné pre dosiahnutie globálneho cieľa zníženia teplôt o 1,5 stupňa do roku 2030.

23. 02. 2024VIAC

 

Elektráreň Nováky dnes oficiálne ukončuje svoju prevádzku

Po dlhých rokoch svojho fungovania dnes Elektráreň Nováky oficiálne ukončuje výrobu elektriny a tepla z uhlia.

20. 12. 2023VIAC

 

Analýza: zabránené emisie ako nástroj pre dosiahnutie klimatických cieľov

Podľa nedávno vydanej analýzy agentúry GreenTalk je Slovensko schopné naplniť ciele vyplývajúce z Európskej zelenej dohody a balíčku Fit for 55. Kľúčovú úlohu by pri tom mali zohrať tzv. zabránené emisie, teda emisie, ktoré sa nevyprodukujú vďaka využitiu ekologickejších zdrojov a technológií.

06. 12. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek