Zelená domácnostiam je späť. Toto sa zmenilo

SAPI
28. 02. 2019



Program Zelená domácnostiam vstupuje do druhej etapy. Aj vďaka neustálym pripomienkam a konzultáciám so SAPI sa SIEA rozhodla implementovať viacero zmien, ktoré majú program podpory vylepšiť a skvalitniť.

Medzi pozitíva patrí, že štát bude môcť podporiť viac inštalácií, keďže objem financií je rovnaký na celkové projekty, ale znížila sa podpora na inštalovaný kW z fotovoltiky. Zvýšila sa maximálna hranica na dotovaný systém z 2,5 kWp na 3 kWp a celková dotácia je teda 1.500 eur. Batériové systémy prestali byť uprednostňované a nebudú mať už ani špeciálny bonus, avšak naďalej sú samotné batérie a ich príslušenstvo oprávneným výdavkom. Negatívom môže byť množstvo administratívnej záťaže rovnako ako v ZD I, ktorá vyplývajú jednak zo samotného programu, ale aj z pripojovacích procesov v samotných distribučných spoločnostiach, no veríme, že ľudia budú mať aj tak záujem o dotácie.

Viac info nájdete na stránkach https://zelenadomacnostiam.sk/aktuality/prve-poukazky-z-projektu-zelena-domacnostiam-ii-vyda-siea-v-marci-2019/ .

Opätovne SAPI ponúka aj preškoľovanie inštalatérov OZE po uplynutí 5 rokov platnosti certifikátu. V uplynulých rokoch sme ich vyškolili najviac na Slovensku. Prihlásiť sa môžete tu.

Komentáre

Súvisiace

SAPI vyzýva MH SR, aby umožnilo vydávania poukážok do programu Zelená domácnostiam

Štát doteraz nezačal vydávať poukážky na inštalácie realizované od 30. októbra 2023. Poukážky pritom SIEA sľubovala na stránkach programu Zelená domácnostiam vydať v priebehu prvého kvartálu 2024. Podľa informácií Slovenskej asociácie fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) sa má čakať na finálne schválenie Ministerstvom hospodárstva SR (MH SR).

10. 04. 2024VIAC

 

SIEA aktualizovala podmienky Zelenej domácnostiam, dotknú sa najmä bytových domov

SIEA začiatkom týždňa zverejnila aktualizované podmienky programu Zelená domácnostiam.

31. 01. 2024VIAC

 

Príprava novej Zelenej domácnostiam napreduje, prináša hneď niekoľko zmien

SIEA koncom minulého týždňa uviedla, že všeobecné podmienky podpory v rámci projektu Zelená domácnostiam budú zverejnené 30. októbra.

26. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek