Zapojte sa do procesu aktualizácie Národného energetického a klimatického plánu

SAPI
23. 08. 2022



Ministerstvo hospodárstva pripravuje aktualizáciu Národného energetického a klimatického plánu (NECP), ktorá musí byť vypracovaná v priebehu budúceho roka. SAPI dlhodobo upozorňuje, že NECP je neaktuálny a v mnohých aspektoch neodráža súčasný stav a potreby v oblasti OZE. Jedným z problémov súčasnej verzie je predikcia rastu inštalovaného výkonu jednotlivých druhov OZE. Táto predikcia je v prípade veternej energie pri súčasnom nastavení povoľovacích procesov neuskutočniteľná. Sme preto radi, že Ministerstvo sa rozhodlo do procesu aktualizácie Plánu zapojiť aj širokú verejnosť. Svoje podnety môžete zasielať na adresu  necp2023@mhsr.sk do 30.9.2022. O podnetoch zo strany SAPI vás budeme informovať.

 

Komentáre

Súvisiace

Slovensko podpísalo memorandum s japonským výrobcom fotovoltických panelov

Počas pracovnej cesty ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej prišlo i na tému fotovoltiky a jej rozvoja. Pani ministerka totiž podpísala memorandum o porozumení s japonským výrobcom solárnych panelov, spoločnosťou Sekisui Chemical.

14. 02. 2024VIAC

 

MH SR by malo prehodnotiť klimatické ciele v NECP

Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) vyzýva Ministerstvo hospodárstva SR (MH SR), aby prehodnotilo klimatické ciele stanovené v Národnom energetickom a klimatickom pláne. Plánovaný podiel OZE na domácej spotrebe energie vo výške 23% je podľa asociácie málo ambiciózny, keďže Slovensko má ďaleko vyšší potenciál.

13. 02. 2024VIAC

 

Komentár SAPI k návrhu aktualizácie NECP

S vydaním návrhu aktualizácie Integrovaného národného energetického a klimatického plánu zhrnul tím SAPI svoje zistenia v komentári pre Euractiv.

07. 09. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek