Začne sa na Slovensku konečne rozvoj aj veľkých obnoviteľných zdrojov?

SAPI
21. 03. 2022



Dlho sme poukazovali na skutočnosť, že rozvoj obnoviteľných zdrojov na Slovensku stagnuje a žiadne veľké projekty neprichádzajú. Veríme, že sa tento stav už čoskoro prelomí, lebo investori plány majú. V Jaslovských Bohuniach chce Jadrová energetická spoločnosť Slovenska postaviť najväčšiu slnečnú elektráreň na Slovensku s celkovým výkonom 48 megawattov za 60 miliónov eur. Nezaháľajú ani Slovenské elektrárne, ktoré sú členom SAPI, keď oznámili plány na výstavbu dvoch fotovoltických elektrární na brownfieldoch v areáli elektrární Vojany a Nováky.

Komentáre

Súvisiace

Rozvoj energetických komunít na Slovensku podporí medzinárodný projekt vedený SAPI

Ďalší z medzinárodných projektov, na ktorých Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) spolupracuje je projekt COMMENCE – Community Energy in Central Europe.

06. 03. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu

Začiatkom februára sme mali česť privítať našich partnerov z ďalšieho projektu, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI) a ktorého je SAPI súčasťou - From Plans to Reality: Renewable Chance for Future.

14. 02. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe

Minulý týždeň sme mali ako vedúci konzorcia tú česť privítať našich partnerov z projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI).

31. 01. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek