Solární energie a akumulace 2024

28.05.2024 - 29.05.2024

SAPI
24. 04. 2024















Akú rolu hrá fotovoltika v štátnej energetickej koncepcii? Nastal znovu čas pre veľké solárne elektrárne, tentokrát v spojení s akumuláciou? Sú obnoviteľné zdroje schopné včas nahradiť končiace uhlie? A ako hodnotia investori podmienky pre výstavbu solárnych elektrární v Česku? To sú len niektoré z kľúčových otázok súčasnej českej energetiky. 

Dvojdenná konferencia Solární energie a akumulace 2024, ktorú v dňoch 28. a 29. mája organizuje v pražskom Foru Karlín Solární asociace, bude hľadať odpovede nielen na ne. Deväť blokov konferencie ponúkne širokú škálu tém od tých tradičných, ako sú legislatíva a povolovacie procesy, trendy v technológii a bezpečnosti fotovoltiky až po úplne nové témy týkajúce sa energetických komunít, agrovoltiky alebo role akumulácie v poskytovaní služieb výkonovej rovnováhy.

Všetky informácie o bohatom programe a viac než päťdesiat vystupujúcich nájdete na webe www.solarnikonference.cz.

Členovia SAPI majú zľavu z registračného poplatku, do poznámky treba zadať "člen SAPI".

V popoludňajšom bloku s názvom Aktuální stav energetické legislativy, vystúpi aj riaditeľ SAPI, Ján Karaba.

Komentáre

Súvisiace

Nová energetika, nové modely optimalizácie energetických nákladov

Hybridná (prezenčná & virtuálna) konferencia smart metering/smart grid (14. ročník)

17. 04. 2024VIAC

 

Energetické spoločenstvá a zdieľanie elektriny

Energetické spoločenstvá prinášajú pre svojich členov mnohé benefity vo viacerých krajinách Európskej únie. Pomáhajú tlmiť energetické krízy a cenové výkyvy na trhu s elektrinou. Decentralizovaná energetika sa dostala už aj na Slovensko a energetické spoločenstvá je možné vytvárať na úrovni vyšších územných celkov, obcí, malých podnikov a fyzických osôb.

06. 03. 2024VIAC

 

Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024

Už 16. mája sa v Poprade uskutoční odborné podujatie Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024, organizované Asociáciou pasívnej požiarnej ochrany SR.

27. 02. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek