Smart Grid už aj na Slovensku

SAPI
20. 07. 2022



Projekt Danube InGrid je výsledkom spolupráce dvoch slovenských spoločností –Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy, a.s. (SEPS) a Západoslovenskej distribučnej, a.s. (ZSD) s maďarským prevádzkovateľom distribučnej sústavy E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. Koncom júna sa k projektu Danube InGrid uskutočnila verejná konzultácia, ktorej cieľom bolo informovať všetkých starostov a primátorov, zástupcov stavebných úradov, ako aj občanov, ktorých mestá a obce sú priamo dotknuté realizáciou projektov, o konkrétnych uskutočnených aktivitách. Projekt prinesie do viacerých častí krajiny inteligentné siete, „smart grid.“ To umožní lepšie zapojenie obnoviteľných zdrojov.

 

Komentáre

Súvisiace

Rozvoj energetických komunít na Slovensku podporí medzinárodný projekt vedený SAPI

Ďalší z medzinárodných projektov, na ktorých Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) spolupracuje je projekt COMMENCE – Community Energy in Central Europe.

06. 03. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu

Začiatkom februára sme mali česť privítať našich partnerov z ďalšieho projektu, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI) a ktorého je SAPI súčasťou - From Plans to Reality: Renewable Chance for Future.

14. 02. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe

Minulý týždeň sme mali ako vedúci konzorcia tú česť privítať našich partnerov z projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI).

31. 01. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek