Slováci podporujú OZE

SAPI
29. 06. 2020



Spoločnosť Nielsen Admosphere realizovala prieskum v období od 27. mája do 1. júna na vzorke 508 respondentov pri príležitosti konania prvej online energetickej konferencie Smart NRG Forum. Kým v problematike deregulácie sa respondenti výrazne nezhodli, na otázku ohľadom podpory budovania obnoviteľných zdrojov reagovalo až 65 % opýtaných pozitívne, avšak iba v prípade, ak by to nezvyšovalo finálnu cenu energií pre spotrebiteľov. Ďalších takmer 18 % sú za podporu obnoviteľných zdrojov aj za cenu vyšších účtov. Je dobré vedieť, že verejnosť je zelenej energetike naklonená, už len ľudí presvedčiť, že hlavné technológie OZE (fotovoltika, vietor) už žiadne dotácie nepotrebujú.

Komentáre

Súvisiace

Českom otriasol prípad požiaru fotovoltiky, je za ňou opäť jej neodborná inštalácia

Nechať si robiť inštaláciu od neovereného inštalatéra, či už kvôli zdanlivo lepšej cene alebo časovej dostupnosti, je riziko. Robiť si ju však sám tak, ako to robil v tomto prípade majiteľ domu, už prekračuje hranicu hazardu so zdravím a životom. Ide o nešťastnú priamu úmeru, kde s pribúdajúcou fotovoltikou pribúdajú aj prípady jej porúch.

03. 07. 2024VIAC

 

Energetické dátové centrum je v plnej prevádzke

Energetické dátové centrum (EDC) je od 1. júla 2024 plne funkčné a prináša nové funkcionality pre slovenský energetický trh. OKTE, prevádzkovateľ EDC, sa tak drží stanoveného časového harmonogramu, podľa ktorého sa mal pri predstavovaní jednotlivých funkcionalít riadiť.

03. 07. 2024VIAC

 

Najväčšia asociácia presadzujúca rozvoj OZE mení názov

Najväčšia slovenská asociácia zameraná na obnoviteľné zdroje mení názov. Po novom sa Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) bude volať „SAPI – Slovenská asociácia udržateľnej energetiky“.

17. 06. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek