Seminár: Fotovoltika na Slovensku v roku 2013

Veronika Galeková
23. 09. 2012



Vlaňajší seminár mal veľký úspech práve pre praktickosť a aktuálnosť informácií - vysoká hodnota pri veľmi priaznivých nákladoch - a pri tomto koncepte chceme zotrvať aj naďalej. 

Dátum: 4. októbra 2012, od 9:00 – 14:00 hod.

Miesto: kongresové centrum hotelu Technopol v Bratislave (Kutlíkova 17, Bratislava 5) 

Nosné témy:

1) Zmeny v legislatíve po 1. 8. 2012 (zákon 309/2009 a iné)

2) Malí výrobcovia elektriny z OZE do 10 kWp – aké sú ich povinnosti?

3) Predstava vízie novej podpory OZE na Slovensku - Net-metering

Zákon 656/2004

Podnikaním v energetike už nebude výroba elektriny v malom zdroji, avšak za podmienky že výrobca si nebude uplatňovať doplatok a jeho ročná produkcia nepresiahne 1,5 násobok jeho ročnej spotreby a je pripojený do DS. (§4, ods.3)

Ako sa to bude kontrolovať? Bude nutné dodať nejaké doklady o spotrebe domácnosti? Za aké dlhé obdobie? Vykomunikuje si to DS priamo s dodávateľom elektriny? Výrobcovi ostáva za dodanú elektrinu do DS vo forme prebytkov nárok na odplatu v hodnote celej ceny elektriny na straty.

Zákon 309/2009

Malý výrobca, ktorý si nebude uplatňovať doplatok na vyrobenú elektrinu, nebude musieť predkladať DS-ke potvrdenie o pôvode z OZE, oznámiť na URSO uplatnenie si podpory, kedže túto si uplatňovať ani nebude ak nechce byť charakterizovaný ako podnikateľ v energetike a ani nahlasovať pred pokladané množstvá výroby. Dochádza v praxi k nejaké zmene tlačív/formulárov, apod?

Každý výrobca elektriny z OZE do 10 kW, či už si podporu uplatňuje alebo nie, bude fakturovať iba raz ročne a to ako doplatok, tak aj cenu elektriny na straty.(článok III., ods.2, predpis   189/2012) - ako sa to bude riešiť v praxi? Čo s týmto rokom, ktorý je za polovicou?

Nemenej dôležitou témou pre náš seminár je aj téma Net-meteringu, Na túto tému pripravujeme na seminári diskusiu so zainteresovanými subjektami (DS, obchodnik s el. energiou a zástupca MH SR).

Počet miest na seminári je limitovaný, takže vám odporúčame prihlásiť sa čo najskôr. Prihlasovanie na mieste nebude možné.

Prvých 40 vstupov: 49,- eur

Vstupné do 1. 10. 2012: 69,- eur

Vstupné po 1. 10. 2012: 140,- eur

Od budúceho týždňa nájdete na stránkach www.sapi.sk podrobné aktualizované informácie o seminári. 

Prihlásiť na seminár sa môžte už dnes v on-line prihláške (klikom na link dolu), alebo klasickou prihláškou (na stiahnutie)

Tešíme sa na Vás!

Komentáre

Súvisiace

SAPI Biznis Tuesday o veternej energii na Slovensku

Pridajte sa k nám a preskúmajte trh s veternou energiou a potenciál jej rozvoja na Slovensku. Toto exkluzívne podujatie poskytne komplexný prehľad o súčasnom stave, výzvach a príležitostiach v sektore veternej energetiky na Slovensku.

19. 02. 2024VIAC

 

SAPI ENERGY CONFERENCE 2024

Pozývame Vás na 14. ročník SAPI Energy Conference, ktorá sa uskutoční 22. a 23. mája v Hoteli Senec****.

01. 02. 2024VIAC

 

SAPI Biznis Tuesdays o recyklácii FV panelov na Slovensku

Ďalší odborný seminár zo série SAPI Biznis Tuesdays bude zameraný na tému recyklácie vyradených FV panelov v kontexte slovenskej legislatívy a praxe.

25. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek