SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe

SAPI
31. 01. 2024



Minulý týždeň sme mali ako vedúci konzorcia tú česť privítať našich partnerov z projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI). 

Súčasťou konzorcia sú okrem SAPI aj Frank Bold Society z Česka, WiseEuropa z Poľska, Friends of the Earth Hungary z Maďarska, a v neposlednom rade Austrian Energy Agency ako zastupiteľ Rakúska. Stretnutie sprevádzala plodná diskusia o tom, ako docieliť zámer projektu - podporu a vznik nových energetických komunít v krajinách V4. Projekt bude trvať až do konca roka 2025 a naprieč celými dvoma rokmi sa budeme s Vami neprestajne deliť o nové zistenia a výsledky.

Komentáre

Súvisiace

Rozvoj energetických komunít na Slovensku podporí medzinárodný projekt vedený SAPI

Ďalší z medzinárodných projektov, na ktorých Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) spolupracuje je projekt COMMENCE – Community Energy in Central Europe.

06. 03. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu

Začiatkom februára sme mali česť privítať našich partnerov z ďalšieho projektu, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI) a ktorého je SAPI súčasťou - From Plans to Reality: Renewable Chance for Future.

14. 02. 2024VIAC

 

Spojenie fotovoltiky a železničnej dopravy môže byť v Nemecku onedlho realitou

Britská spoločnosť Bankset Energy odštartovala v Nemecku testovanie fotovoltických panelov umiestnených na železničných podvaloch. Nemecká železničná sieť dosahuje dĺžky viac ako 60 tisíc kilometrov, ktoré môžu byť využité na výrobu zelenej energie.

27. 07. 2022VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek