SAPI prijalo ukrajinskú delegáciu: hovorilo sa hlavne o regulácii

Juraj Vedej

SAPI
19. 12. 2018



Minulý týždeň sme mali tú česť prijať ukrajinskú delegáciu zloženú zo zástupcov regulačného úradu Ukrajiny a ministerstva energetiky Ukrajiny. Delegácia absolvovala na Slovensku týždenný študijný pobyt, ktorého cieľom bolo oboznámiť sa so skúsenosťami SR v oblasti regulácie energetiky. Pobyt sa uskutočnil na základe medzivládnych dohôd prostredníctvom programu Civil Servants Mobility. 

Zástupcovia SAPI sa s ukrajinskými hosťami podelili o bohaté skúsenosti a zhodnotili energetický regulačný rámec SR. Venovali sa predovšetkým nastaveniam regulačných podmienok pre výrobu elektriny z OZE. Poukázali pritom na veci, ktoré sú nastaveno dobre, no upozornili aj na riziká spojené s neodbornou reguláciou. 

Okrem stretnutia so SAPI absolvovala delegácia sériu ďalších stretnutí s poprednými organizáciami a odborníkmi v rôznych oblastiach regulácie a energetiky. Program organizovala Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku a je financovaný Medzinárodným vyšehrádskym fondom Sme veľmi radi, že sme mohli byť súčasťou projektu a ceníme si to o to viac, že sme boli, ako relevantná inštitúcia oslovení priamo organizátormi projektu. Tešíme sa na ďalšie medzinárodné sp

Komentáre

Súvisiace

Rozvoj energetických komunít na Slovensku podporí medzinárodný projekt vedený SAPI

Ďalší z medzinárodných projektov, na ktorých Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) spolupracuje je projekt COMMENCE – Community Energy in Central Europe.

06. 03. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu

Začiatkom februára sme mali česť privítať našich partnerov z ďalšieho projektu, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI) a ktorého je SAPI súčasťou - From Plans to Reality: Renewable Chance for Future.

14. 02. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe

Minulý týždeň sme mali ako vedúci konzorcia tú česť privítať našich partnerov z projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI).

31. 01. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek