SAPI organizuje seminár o Národnom energetickom a klimatickom pláne SR - 24.6.2020 - NOVÝ TERMÍN

Ján Karaba

SAPI
25. 02. 2020



UPDATE:

Seminár sa uskutoční v termíne 24.6.2020, registrácia spustená


Od schválenia Národného energetického a klimatického plánu SR (NECP) vo vláde v decembri 2019 neprebehla o tomto mimoriadne dôležitom strategickom dokumente v podstate žiadna odborná diskusia, ktorá by slovenskú energetickú a klimatickú verejnosť priblížila bližšie ku konkrétnym opatreniam na dosiahnutie cieľov, ktoré si slovenská vláda vytýčila v rámci NECP. V rámci platformy Visegrad+ for Renewable Energy a s podporou Európskej komisie cez federáciu EREF sa preto SAPI zapojila do iniciatívy piatich krajín V4 + Rakúsko, a to organizáciou seminára o NECP, na ktorom budú zástupcovia SAPI prezentovať výsledky exkluzívnej analýzy schváleného slovenského NECP, o ktorej sa následne bude diskutovať. Seminár sa uskutoční dňa 24.6.2020 v hoteli LOFT v Bratislave v čase 13.00 - 16.00. Podrobnosti o tomto seminári budeme zasielať osobitne v priebehu nasledujúceho týždňa.

Registrovať na seminár sa už môžete tu. Účasť na seminári je bezplatná.

Komentáre

Súvisiace

Energetické spoločenstvá a zdieľanie elektriny

Energetické spoločenstvá prinášajú pre svojich členov mnohé benefity vo viacerých krajinách Európskej únie. Pomáhajú tlmiť energetické krízy a cenové výkyvy na trhu s elektrinou. Decentralizovaná energetika sa dostala už aj na Slovensko a energetické spoločenstvá je možné vytvárať na úrovni vyšších územných celkov, obcí, malých podnikov a fyzických osôb.

06. 03. 2024VIAC

 

Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024

Už 16. mája sa v Poprade uskutoční odborné podujatie Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024, organizované Asociáciou pasívnej požiarnej ochrany SR.

27. 02. 2024VIAC

 

Veterné elektrárne sú kľúčový prvok boja s klimatickými zmenami aj pre Slovensko

Veterné elektrárne sú najlacnejšou cestou v rámci boja s klimatickými zmenami. Podľa energetického think-tanku Ember môžu aj vďaka tomu spolu so solárnymi elektrárňami prispieť až k tretine znižovania emisií CO2, ktoré je potrebné pre dosiahnutie globálneho cieľa zníženia teplôt o 1,5 stupňa do roku 2030.

23. 02. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek