Povinnosti v auguste

Pavel Šimon
02. 08. 2015



Mesiac august je pre výrobcov elektriny z OZE a KVET administratívne najdôležitejší v celom roku. Do 15. 8. máte dve povinnosti, ktorých nesplnenie je veľmi drahé: zaslať žiadosť o podporu a oznámenie o budúcich dodávkach na ÚRSO a RDS. Nakoľko je táto povinnosť kľúčová pre vaše budúcoročné financie, tak mimoriadne o nej informujeme všetkých, nielen našich členov.

ÚRSO

Na ÚRSO by ste mali mať povinnosť splnenú tým, že ste si splnili májovú povinnosť. Tí čo nestihli, alebo zabudli, tak je dôležité aby tabuľku z májovej povinnosti poslali aspoň tento mesiac najneskôr 15. 8. Tabuľka je na stiahnutie na webe úradu a pre našich členov v sekcii "kalendár povinností". I keď píšem o zaslaní, ako vždy odporúčame radšej odovzdať priamo na podateľňu a nechať si potvrdiť kópiu.

RDS - ZSDis, SSE-D a VSD

Povinnosť zaslať tlačivo na RDS je ešte dôležitejšia ako na úrad. Oproti úradu, tu je povinnosť splnená doručením. Znamená to, že do 15. 8. musia mať žiadosť zaevidovanú na podateľni. Nestačí ju len do 15. 8. poslať. Viac násobné zaslanie/odovzdanie nie je na škodu, skôr pomôže. Preto 5. 8. o 10:00 prosíme všetkých výrobcov aby si svoju povinnosť odovzdať tlačivo prišli splniť na svoju RDS - viď táto výzva: Odovzdanie oznámení na RDS. Tlačivá na vyplnenie si môžte nájsť na stránkach jednotlivých RDS, alebo sme ich pre vás dali do jedného článku, aby boli všetky pokope - tlačivá oznámení na RDS. Pevne verím, že sa s vami stretneme pri jednotlivých RDS. Aj takto môžte prejaviť nezmyselnosť tejto povinnosti.

Komentáre

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek