Online workshop o podpore OZE a energetickej infraštruktúry z Plánu obnovy

30.11.2021

SAPI
25. 11. 2021



Predstaviť reformy a investície v oblasti obnoviteľných zdrojov energie a energetickej infraštruktúry, ktoré budú financované z Plánu obnovy, ako aj základné podmienky ich podpory sú hlavným cieľom online workshopu, ktorý sa uskutoční 30. 11. 2021 o 10:00. Online stretnutie organizuje rezort hospodárstva a bude na platforme Microsoft Teams. Záujemcovia o účasť na online workshope sa môžu registrovať prostredníctvom emailu na  plan.obnovy.energetika@mhsr.sk do 26. 11. 2021.

Predmetom online stretnutia bude tiež diskusia s odbornou verejnosťou o hlavných parametroch a predpokladanom harmonograme výziev, ktoré sa pripravujú v súvislosti s jednotlivými investíciami. Na výstavbu nových zdrojov elektriny z OZE bolo z Plánu obnovy vyčlenených 103 miliónov eur. Ďalších 62 miliónov eur je plánovaných na tzv. repowering, t.j. modernizáciu existujúcich zdrojov elektriny z OZE. Rovnaká suma 62 miliónov eur má byť alokovaná na investície do zvyšovania flexibility elektroenergetických sústav s cieľom dosiahnuť vyššiu integráciu obnoviteľných zdrojov. 

Komentáre

Súvisiace

Solární energie a akumulace 2024

Dvojdenný formát tohtoročnej konferencie poskytne dostatočný priestor pre diskusiu o komplexných otázkach spojených s výrobou energie.

24. 04. 2024VIAC

 

Nová energetika, nové modely optimalizácie energetických nákladov

Hybridná (prezenčná & virtuálna) konferencia smart metering/smart grid (14. ročník)

17. 04. 2024VIAC

 

Príprava pravidiel pre veternú energiu nenapreduje dostatočne rýchlo

Zo Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR vyplýva, že Slovensko sa zatiaľ v príprave pravidiel pre výstavbu nových veterných elektrární príliš neposunulo.

14. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek