Nemecko schválilo definitívny zákaz plynových kotlov

SAPI
10. 05. 2023



Nemecká vláda tak spravila prijatím zákona, podľa ktorého musia od budúceho roka  vykurovacie systémy poháňať obnoviteľné zdroje energie najmenej zo 65 percent. 

Takéto kritérium spĺňajú tepelné čerpadlá, diaľkové vykurovanie či hybridné tepelné čerpadlá s fosílnou zálohou. O tepelnej energetike prebieha diskusia aj na Slovensku, kde novelu zákona vrátila do parlamentu prezidentka. Rozhodnutie hlavy štátu je pre SAPI nie úplne pochopiteľné, keďže novela má zjednodušiť povoľovacie procesy pre nové OZE. NR SR teraz hlasovanie o novele presunula na júnové zasadnutie.  

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Garantované energetické služby ostávajú napriek ich výhodám často nevyužité

Z ankety z dielne portálu EURACTIV vyplýva, že garantované energetické služby ostávajú pre mnohé samosprávy aj naďalej pomerne neznámou veličinou

12. 04. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek