Ministerstvo životného prostredia sa prikláňa k podpore geotermálnych zdrojov

SAPI
15. 02. 2023



O potenciáli geotermálnej energie na Slovensku, aj k tomu, ako sa tento potenciál nevyužíva, sme v minulosti informovali už niekoľkokrát. Minulý týždeň sa však k tomuto sektoru obnoviteľnej energie vyjadrilo aj Ministerstvo životného prostredia SR

Minister Budaj v diskusii ku Klimatickému zákonu priznal, že Slovensko sa musí vo využití geotermálnej energie zlepšiť. Zdôraznil tiež, že hlavnú prekážku, ktorou je v tomto prípade nákladnosť počiatočných investícií, by mal pomôcť pokryť štát cez podporu otvárania nových vrtov. Minister deklaroval, že bude spolu s rezortom hospodárstva hľadať spôsoby, ako by mohol štát rozvoj geotermálnej energie podporiť a pridať sa tak k niektorým našim susedom, ktorí sú oproti nám popredu.

Komentáre

Súvisiace

Príprava pravidiel pre veternú energiu nenapreduje dostatočne rýchlo

Zo Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR vyplýva, že Slovensko sa zatiaľ v príprave pravidiel pre výstavbu nových veterných elektrární príliš neposunulo.

14. 03. 2024VIAC

 

Európsky parlament vyzýva k podpore geotermálnej energie

Európsky parlament prijal uznesenie o podpore geotermálnej energie. S ohľadom na pretrvávajúce bariéry spomaľujúce rozvoj tohto energetického zdroja, vrátane zdĺhavej administratívy a finančnej náročnosti, navrhuje Európsky parlament prijatie celoeurópskej geotermálnej stratégie.

31. 01. 2024VIAC

 

Geotermálny vrt v Kežmarku je už v skúšobnej prevádzke

Po takmer dvoch rokoch od začiatku prác bol geotermálny vrt v Kežmarku spustený do skúšobnej prevádzky.

20. 12. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek