Čína plánuje ďalší masívny rozvoj OZE

SAPI
20. 04. 2022



Na celosvetovom rozvoji obnoviteľných zdrojov sa veľmi veľkou mierou podieľa aj Čína. Nie len ako výrobca lacných komponentov, ale predovšetkým ako výrobca zelenej energie. V krajine nájdete obrovské fotovoltické elektrárne, ale pýši sa aj megalomanskými projektami veterných turbín a to všetko v kontraste so skutočnosťou, že patrí stále medzi najväčších znečisťovateľov planéty. Klimatickú hrozbu si pravdepodobne uvedomuje aj čínska vláda, keďže krajina plánuje ďalší masívny rozvoj OZE. Príklad by si z ambicióznosti tejto ázijskej veľmoci mohlo zobrať aj Slovensko, v čase vojny na Ukrajine a historicky najvyšších cien energií by sme motiváciu mali mať dostatočnú.

Komentáre

Súvisiace

Rozvoj energetických komunít na Slovensku podporí medzinárodný projekt vedený SAPI

Ďalší z medzinárodných projektov, na ktorých Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) spolupracuje je projekt COMMENCE – Community Energy in Central Europe.

06. 03. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu

Začiatkom februára sme mali česť privítať našich partnerov z ďalšieho projektu, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI) a ktorého je SAPI súčasťou - From Plans to Reality: Renewable Chance for Future.

14. 02. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe

Minulý týždeň sme mali ako vedúci konzorcia tú česť privítať našich partnerov z projektu COMMENCE - Community Energy in Central Europe, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI).

31. 01. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek