Británia uvažuje nad zrušením systému podpory OZE

SAPI
26. 04. 2022



Veľká Británia bude pravdepodobne prehodnocovať systém podpory OZE. Problematické sa stali poplatky v cene elektriny, ktoré spotrebiteľom výrazne navyšujú účty. Možnosťou je túto tarifu domácnostiam znížiť a preniesť na plecia štátu, alebo poplatok úplne zrušiť. Potrebu zrušenia poplatku argumentujú zástancovia súčasnou cenou elektriny, kedy veterné a fotovoltické elektrárne podporu prakticky nepotrebujú, pretože vysoké trhové ceny im poskytujú dostatočnú maržu. Na Slovensku sa už ročné náklady systému podpory podarilo znížiť vďaka povinnému predĺženiu podpory pre fotovoltické elektrárne, ku ktorému dochádza od tohto roka.

Komentáre

Súvisiace

Slovakia: PV development in 2023 exceeds expectations

The year 2023 brought the long-awaited revitalization of renewable energy sources (RES), as evidenced by data provided to the Slovak Association of Photovoltaic Industry and RES (SAPI) by the distribution system operators (DSOs). According to SAPI, this is an important milestone in the development of the PV market, which has been stagnating for almost 10 years.

18. 03. 2024VIAC

 

Investičný dlh do európskych sietí rastie, krajiny EÚ podceňujú nové kapacity OZE

Zatiaľ čo čoraz častejšie čítame o nárastoch v kapacitách technológií OZE a prognózach naznačujúcich stúpajúci trend ich rozvoja, o to menej vidíme pokroky v rozvoji elektrizačných a distribučných sústav.

14. 03. 2024VIAC

 

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka chce efektívnejšie využitie drevnej biomasy v energetike

Rezort pôdohospodárstva predstavil návrh Národného lesníckeho programu Slovenskej republiky pre obdobie rokov 2025 – 2030, v ktorom sa dotýka aj otázky využitia drevnej biomasy pri výrobe elektriny a tepla.

14. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek