Zelená domácnostiam II pokračuje aj v októbri

SAPI
05. 10. 2020



Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydá poukážky na tepelné čerpadlá, slnečné kolektory, kotly na biomasu aj fotovoltické panely. Agentúra plánuje vydať približne 400 poukážok na tepelné čerpadlá, 410 poukážok na slnečné kolektory a viac ako 200 poukážok na kotly na biomasu a koncom októbra ďalšie poukážky aj na fotovoltické panely. Momentálne je z projektu Zelená domácnostiam II podporených viac ako 8 900 zrealizovaných inštalácií zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Suma doteraz preplatených poukážok je viac ako 17,9 milióna €. Celkom je na podporu inštalácií vyčlenených 37 miliónov €.

Komentáre

Súvisiace

SAPI vyzýva MH SR, aby umožnilo vydávania poukážok do programu Zelená domácnostiam

Štát doteraz nezačal vydávať poukážky na inštalácie realizované od 30. októbra 2023. Poukážky pritom SIEA sľubovala na stránkach programu Zelená domácnostiam vydať v priebehu prvého kvartálu 2024. Podľa informácií Slovenskej asociácie fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) sa má čakať na finálne schválenie Ministerstvom hospodárstva SR (MH SR).

10. 04. 2024VIAC

 

SIEA aktualizovala podmienky Zelenej domácnostiam, dotknú sa najmä bytových domov

SIEA začiatkom týždňa zverejnila aktualizované podmienky programu Zelená domácnostiam.

31. 01. 2024VIAC

 

Príprava novej Zelenej domácnostiam napreduje, prináša hneď niekoľko zmien

SIEA koncom minulého týždňa uviedla, že všeobecné podmienky podpory v rámci projektu Zelená domácnostiam budú zverejnené 30. októbra.

26. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek