Stopstav je konečne prelomený

Juraj Vedej

Veronika Galeková

SAPI
17. 10. 2018



Dnes odhlasovali poslanci NR SR novelu Zákona o podpore OZE, ktorou sa konečne (aspoň na papieri) podarilo odblokovať stopstav, ktorý trval od roku 2013. Náš koncept Lokálneho zdroja, na ktorom sme pracovali niekoľko rokov, sa definitívne stane skutočnosťou. Od 1. 1. 2019 tak bude konečne možné opäť naštartovať trh s OZE na Slovensku. Zúčtovania budú prebiehať s jedným subjektom, čakajú nás aukcie na zdroje nad 500 kW. Systémovo sa však opäť nevyriešil problém s G-komponentom, čo však už budeme riešiť ďalej na európskej úrovni. Ďakujem za kus fantastickej práce súčasným aj minulým kolegom v SAPI, našim členom za podporu a dôveru, Poláčkovcom za právne poradenstvo. Je veľmi dôležité, aby sme držali spolu. A je veľmi dôležité, aby bola naša činnosť podporená aj finančne. Pridajte sa k najvplyvnejšej OZE organizácii na Slovensku a podporte organizáciu, ktorá stojí vždy na vašej strane.

Záznam z rozpravy si môžete pozrieť tu: http://tv.nrsr.sk/archiv/schodza/7/35 

Zákon 309/2009 je prerokovávaný od 6 hodiny, 15 minúty a 45 sekundy až do konca 

Viac tu: https://venergetike.sk/pri-podpore-oze-nastanu-velke-zmeny-parlament-ich-schvalil/

              https://www.energie-portal.sk/Dokument/zakon-o-podpore-obnovitelnych-zdrojov-energie-schvalil-parlament-104672.aspx

Komentáre

Súvisiace

Verejnosť návrh aktualizácie NECP tento mesiac neuvidí

Už do konca tohto mesiaca majú členské štáty EÚ, vrátane Slovenska, Bruselu predstaviť návrh aktualizácie svojich Národných energetických a klimatických plánov. Prípravu v rámci Slovenskej republiky má na starosť Ministerstvo hospodárstva SR, ktoré má určiť nové ciele v oblasti obnoviteľných zdrojov a energetickej efektívnosti.

14. 06. 2023VIAC

 

Zákon o tepelnej energie vrátila prezidentka do parlamentu

Prezidentka vetovala zákon o tepelnej energetike a vrátila ho späť do parlamentu. Výhrady prezidentskej kancelárie sa vzťahovali predovšetkým na legislatívny proces, pri ktorom pani prezidentke chýbala odborná diskusia.

26. 04. 2023VIAC

 

Vláda uštedrila OZE ďalšiu tvrdú ranu

SAPI upozornilo minulý týždeň na riziká, ktoré so sebou prináša novoschválená daň z mimoriadnych príjmov, ktorá sa dotkne aj obnoviteľných zdrojov. Vyzerá, že po G-komponente a povinnej prolongácii nás čaká ďalší boj

07. 12. 2022VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek