SAPI položila základy sľubného európskeho projektu InoBat

SAPI
08. 10. 2019



Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE má za sebou ďalší významný míľnik. Tím pod vedením člena výkonného výboru SAPI Jána Karabu vypracoval štúdiu k projektu InoBat Energy, ktorý sa aktuálne stáva realitou. Slovenská a Česká republika oznámili začiatok cezhraničnej spolupráce v oblasti rozvoja revolučnej technológie ukladania energie pre európsky trh, teda projektu InoBat Energy. Ministerstvo hospodárstva SR už tento mesiac podpíše memorandum so spoločnosťou InoBat. Na projekte sa zúčastnia a ďalší hráči – americká firma Wildcat a ČEZ, ktorý má s batériami už skúsenosti. Cieľom projektu je vytvorenia batériových riešení, ktoré prispejú k dekarbonizácii energetického systému. Držíme palce!

Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Ministerstva hospodárstva SR

Komentáre

Súvisiace

Rozvoj energetických komunít na Slovensku podporí medzinárodný projekt vedený SAPI

Ďalší z medzinárodných projektov, na ktorých Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) spolupracuje je projekt COMMENCE – Community Energy in Central Europe.

06. 03. 2024VIAC

 

Slovensko podpísalo memorandum s japonským výrobcom fotovoltických panelov

Počas pracovnej cesty ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej prišlo i na tému fotovoltiky a jej rozvoja. Pani ministerka totiž podpísala memorandum o porozumení s japonským výrobcom solárnych panelov, spoločnosťou Sekisui Chemical.

14. 02. 2024VIAC

 

SAPI privítala partnerov z medzinárodného projektu

Začiatkom februára sme mali česť privítať našich partnerov z ďalšieho projektu, ktorý podporila Európska klimatická iniciatíva (EUKI) a ktorého je SAPI súčasťou - From Plans to Reality: Renewable Chance for Future.

14. 02. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek