SAPI opäť na DOMEXPO

SAPI
06. 03. 2019



Aj tento rok sa apríl bude niesť v znamení veľtrhov. Najočakávanejšou udalosťou mesiaca bude v poradí už 23. ročník Gardenie, spojený so veľtrhom komplexnej stavebnej výstavy DOMEXPO. Slovenská asociácia fotovoltiky a OZE nebude chýbať ani tento rok a záujemcom z radov návštevníkov opäť ponúkne sériu prednášok nabitých užitočnými informáciami o fotovoltike.

Prvá prednáška bude venovaná využitiu fotovoltiky na rodinnom dome. Cieľom bude vysvetliť základné technologické princípy, spôsob fungovania a objasniť legislatívne prostredie. Poslucháči dostanú základný balík informácií, ktorý by im mal poskytnúť dostatočné zázemie pre ďalšie kroky smerom k inštalácií fotovoltickej elektrárne na rodinný dom. Druhá prednáška sa bude venovať fotovolitckým elektrárňam na bytových domoch. Novela zákona o OZE zaviedla inštitút Lokálneho zdroja, ktorý umožňuje inštaláciu aj na bytové domy. Prednáška sa bude venovať ekonomike takých elektrární a priblíži, kedy sa fotovolické elektrárne oplatia a kedy nie. Nezabudne ani na firmy, či výrobné podniky. Tým bude venovaná tretia prednáška, ktorá priblíži technické aj legislatívne prostredie. Hovoriť sa bude aj ekonomike elektrárne a návratnosti investície. Odborné prednášky povedie Pavel Šimon.

 Aktíve zapojenie členov SAPI

Členovia SAPI sa môžu do podujatia aj aktívne zapojiť tak účasťou, ako aj vystavením produktov. Členovia asociácie majú možnosť získania zľavneného stánku. Konkrétne podmienky a cenu nájdete v členskej zóne budúci týždeň. V prípade záujmu uvítame aj účasť formou vedenia prednášky na vopred dohodnutú tému. Výstavy Gardenia a DOMEXPO budú prebiehať od 25. 4. do 28. 4. 2019 na výstavisku Agrokomplex v Nitre. Informácie o prednáškach budeme postupne aktualizovať.

Komentáre

Súvisiace

Energetické spoločenstvá a zdieľanie elektriny

Energetické spoločenstvá prinášajú pre svojich členov mnohé benefity vo viacerých krajinách Európskej únie. Pomáhajú tlmiť energetické krízy a cenové výkyvy na trhu s elektrinou. Decentralizovaná energetika sa dostala už aj na Slovensko a energetické spoločenstvá je možné vytvárať na úrovni vyšších územných celkov, obcí, malých podnikov a fyzických osôb.

06. 03. 2024VIAC

 

Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024

Už 16. mája sa v Poprade uskutoční odborné podujatie Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024, organizované Asociáciou pasívnej požiarnej ochrany SR.

27. 02. 2024VIAC

 

SAPI ENERGY CONFERENCE 2024

Pozývame Vás na 14. ročník SAPI Energy Conference, ktorá sa uskutoční 22. a 23. mája v Hoteli Senec****.

01. 02. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek