SAPI dostalo pozvanie na ďalšiu významnú akciu - workshop ku ETS Modernizačnému fondu

Ivana Kukanová
09. 08. 2018



SAPI dostalo pozvanie na ďalšiu významnú akciu, organizovanú Európskou komisiou, oddelením DG Klíma (https://ec.europa.eu/clima/news_en) v spolupráci so slovenským zastúpením Európskej Komisie. Workshop k ETS Modernizačnému fondu prebehne koncom septembra v Bratislave.  V mene výrobcov z OZE vystúpi riaditeľka SAPI, Veronika Galeková, s krátkym príspevkom ohľadom investičných priorít, problémov a očakávaní do roku 2030 z hľadiska podpory investícií z verejných zdrojov vrátane nástrojov ETS. V príhovore sa sústredí na vysokú administratívnu záťaž výrobcovočakávania sektora, či jeho perspektívu na Slovensku.

Spolu s Veronikou Galekovou na workshope vystúpia aj zástupcovia veľkých výrobcov, či ministerstiev. Pozvaní na odborné konferenciepre SAPI z roka na rok pribúda, čo svedčí o skvelej práci všetkých členov nášho združenia. SAPI 

pravidelne komunikuje s Ministerstvom hospodárstva SR, ÚRSO aj distribučnými spoločnosťami, pracuje pri pripomienkovaní zákonov a dokonca sa združeniu podarilo do zákona presadiť koncept Lokálneho zdroja. Tieto a ďalšie úspechy neostávajú v sektore energetiky nepovšimnuté a z našej asociácie je významný hlas pre decentralizovanú energetiku a dôležitý hráč v celom sektore.

Workshop sa uskutoční 26.9.2018 v Bratislave.  

Komentáre

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek