Regulácia slovenských cien elektriny nebola nezávislá. Komisia situáciu „sleduje”

SAPI
07. 02. 2019



Najvyšší kontrolný úrad SR skonštatoval porušenie princípov nezávislosti a transparentnosti v rozhodovaní Úradu pre reguláciu sieťových odvetví. Európska komisia zatiaľ právne konanie proti Slovensku nevedie.

Nezávislosť slovenského Úradu pre reguláciu sieťových odvetví a transparentnosť v jeho rozhodovaní sú kľúčové pre neutralitu regulačných rozhodnutí. Európska komisia situáciu na Slovensku sleduje.

Pre EURACTIV.sk to uviedla tlačová tajomníčka Európskej komisie Lynn Rietdorfová v reakcii na porušenie princípov nezávislosti a transparentnosti v regulácii cien elektriny pre rok 2017.

Celý článok tu.

Viac aj tu: https://venergetike.sk/sas-nku-potvrdil-podozrenia-o-korupcii-na-regulacnom-urade/

Komentáre

Súvisiace

Zvýšenie poplatku za G-komponent o 233 percent zastaví rozvoj zelenej energetiky na Slovensku

Pripravované zvýšenie poplatku za tzv. G-komponent prinesie finančné problémy nielen existujúcim obnoviteľným zdrojom energií na Slovensku, ale bude znamenať aj stopku pre nové projekty. Dôsledky zvýšenia poplatku, ktoré pripravuje Úrad pre reguláciu sieťových odvetví, však pocítia nielen zelené zdroje, ale aj ekonomika a zamestnanosť.

07. 05. 2024VIAC

 

Aké zmeny možno očakávať v ÚRSO po nástupe nového vedenia?

S novým vedením Úradu pre reguláciu sieťových odvetví a nástupom Jozefa Holjenčíka do pozície predsedu bolo možné očakávať zmeny na slovenskom trhu s energiami. O tom, čomu sa bude ÚRSO v dohľadnej dobe venovať a aké nástroje plánuje využiť na reformu trhu, viedol nový predseda rozhovor s platformou ENERGOKLUB.

04. 01. 2024VIAC

 

SAPI: Nový predseda ÚRSO musí mať jasnú a progresívnu víziu smerovania slovenskej energetiky

Po expresnom odvolaní Andreja Jurisa z pozície predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) bude súčasná vláda hľadať vhodnú náhradu. Nový predseda môže nadviazať na dobrú prácu svojho predchodcu, ktorý priniesol transparentné riadenie a progresívny prístup.

05. 12. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek