Pondelok 12. 1. o 10:00

Pavel Šimon
08. 01. 2015



Vážení majitelia elektrární, sympatizanti, poškodení,
po decembrovom vianočnom prekvapení sme Vám sľúbili, že Vás budeme naďalej informovať a hlavne bojovať za Vás, v akcii 1508 (teda nezaslanie, či často krát údajné nezaslanie žiadosti o podporu na ďalší rok príslušnej RDS).
Usporiadali sme hromadné odnesenie odvolaní, ktorého znenie sme pre Vás pripravili počas víkendu a v noci zdarma. Stretli sme sa s Vami pred sídlom každej RDS v ten istý čas. Súbežne sme vykonali niekoľko ďalších krokov a tieto sviatky ťažko označiť slovom pokojné.
Je tu Nový rok a katastrofické scenáre sa síce nenaplnili, ale nič zatiaľ nie je isté. Nikto nevie, ako táto situácia skončí, hoci doteraz, ak bolo na Slovensku v prijatom zákone napísané, že platí pre niečo OD dátumu, tak to neplatilo PRED. Rovnako sa ešte nestalo, že ak máte podací lístok s dátumom, do ktorého ste si povinnosť mali splniť, nikto Vaše podanie nespochybnil.
Ako sme sa však už niekoľkokrát presvedčili za uplynulých 5 rokov, OZE prepisujú právnu históriu niekoľkokrát za rok, a paragrafy sa dajú krútiť do nekonečna, nikdy však tak, aby zastávali výrobcov a zdravý sedliacky rozum.
Okrem ďalších krokov, ktoré nájdete na našej stránke, ktoré sme urobili sa na základe našej návštevy v ZSE podarilo dohodnúť s predstaviteľmi tejto spoločnosti stretnutie. Budeme na ňom riešiť vzniknutú situáciu za Vás, za výrobcov - nielen fotovoltiky, ale všetkých, ktorých sa to týka.
Toto stretnutie bude v pondelok, 12. januára o 10:00 v priestoroch ZSE na Čulenovej ulici v Bratislave.
Chceme vás pozvať, aby ste sa tohto stretnutia zúčastnili. Príďte pred budovu ZSE tak, aby Vás bolo vidieť. Tak, aby keď ZSE povie, že toto konanie je v súlade so zákonom, mohli sme ich požiadať, aby to vyšli povedať aj priamo Vám, ktorí ručíte svojimi súkromnými majetkami, Vám, ktorých existencia je ohrozená, Vám, ktorí nechcete nič, len slušne podnikať v medziach zákona, Vám, ktorí ste využili iba to, čo Vám tento štát ponúkol a teraz Vás za to trestá. Za to, že ste využili možnosť, ktorú sám vymyslel.
Postupne sa pokúšame takéto stretnutie urobiť aj v Žiline aj v Košiciach a rokovať o vzniknutej situácii.
Príďte, budeme hovoriť o Vás.

Komentáre

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek