Otvorený list SAPI pre MH SR ohľadne systému aukcií na OZE

SAPI
31. 01. 2020

SAPI dnes zaslalo MH SR otvorený list s pripomienkami a návrhmi ohľadne nastavenia systému plánovaných aukcií. Keďže sa jedná o otvorený list, tento bude tiež komunikovaný všetkým relevantným médiám a odbornej verejnosti. Plné znenie nášho listu je uvedené TU.

Komentáre

Súvisiace

Pozornosť OZE už venujú politici aj médiá

Obnoviteľné zdroja sa čoraz viac skloňujú ako alternatíva k závislosti od nerastných surovín. Na jednej strane vytvorilo Ministerstvo hospodárstva SR prakticky ideálne podmienky pre podporu domácnosti formou programu Zelená domácnostiam a na strane druhej sa intenzívne hovorí aj o znižovaní závislosti v priemysle.

06. 07. 2022VIAC

Začína sa na Slovensku konečne rozvíjať sektor OZE?

Ministerstvo hospodárstva konečne vyhlásilo prvú výzvu na výstavbu nových obnoviteľných zdrojov energie (OZE) z Plánu obnovy a odolnosti a uvoľnilo prostriedky vo výške 18 miliónov eur.

17. 05. 2022VIAC

Najväčšie sektorové organizácie v energetike sa spojili. Vyzvali vládu, aby prehodnotila podmienky pripájania nových OZE

Odborné organizácie adresovali Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústave a Ministerstvu hospodárstva SR výzvu na prehodnotenie podmienok pre pripájanie obnoviteľných zdrojov do elektrizačnej sústavy SR, ktorej súčasťou je šesť konkrétnych návrhov na zmenu podmienok za účelom urýchlenia rozvoja obnoviteľných zdrojov energie tak, aby Slovensko stihlo do roku 2030 splniť svoje záväzky voči Európskej únii.

22. 04. 2022VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek