Nové formy podpory rozvoja OZE

SAPI
22. 02. 2023



Záujem o obnoviteľné zdroje zaujal aj RTVS, ktorá v krátkej reportáži poukázala na obrovský záujem domácností a tiež priblížila možnosti, ako získať podporu pre vlastné obnoviteľné zdroje. 

Okrem Zelenej domácnostiam je totiž  dostupný aj program Obnov dom, ktorého pilotnú výzvu uzavrú už koncom mesiaca. Nový program je plánovaný do 2026 a uvoľniť by mal postupne až 500 miliónov eur. Je pozitívne, že štát začína aktívnejšie podporovať domácnosti pri prechode na OZE, pretože práve výroba pre vlastnú spotrebu je cestou do budúcnosti. Stimuly však potrebuje aj verejný sektor. Tu plánuje MIRRI vyhlásiť z Programu Slovensko v aktuálnom roku až 138 výziev za 5,8 miliardy eur. Podľa ministerky Remišovej pôjdu výzvy na podporu základných škôl, rekonštrukcie ciest, podporu zamestnanosti, no aj na ochranu prírody a obnoviteľné zdroje energie.

Komentáre

Súvisiace

SAPI vyzýva MH SR, aby umožnilo vydávania poukážok do programu Zelená domácnostiam

Štát doteraz nezačal vydávať poukážky na inštalácie realizované od 30. októbra 2023. Poukážky pritom SIEA sľubovala na stránkach programu Zelená domácnostiam vydať v priebehu prvého kvartálu 2024. Podľa informácií Slovenskej asociácie fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) sa má čakať na finálne schválenie Ministerstvom hospodárstva SR (MH SR).

10. 04. 2024VIAC

 

SIEA aktualizovala podmienky Zelenej domácnostiam, dotknú sa najmä bytových domov

SIEA začiatkom týždňa zverejnila aktualizované podmienky programu Zelená domácnostiam.

31. 01. 2024VIAC

 

Príprava novej Zelenej domácnostiam napreduje, prináša hneď niekoľko zmien

SIEA koncom minulého týždňa uviedla, že všeobecné podmienky podpory v rámci projektu Zelená domácnostiam budú zverejnené 30. októbra.

26. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek