Národný projekt Zelená domácnostiam II pokračuje v roku 2019

SAPI
19. 12. 2018



19. decembra 2018 

V rámci národného projektu Zelená domácnostiam II by mali mať slovenské domácnosti možnosť získať príspevky na zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje energie už v prvom štvrťroku 2019. Celkovo je na projekt do roku 2023 vyčlenených 48 miliónov €. 

„Našou prioritou je zabezpečiť plynulé pokračovanie projektu. Aby mohli domácnosti využiť na inštaláciu aj jarné obdobie, budeme poukážky spočiatku vydávať prostredníctvom jednotlivých kôl tak ako v minulosti. Keď bude k dispozícii upravený informačný systém na vydávanie poukážok, prejdeme na nový spôsob so zásobníkom žiadostí, ktorý umožní, aby mohli domácnosti žiadať o poukážky priebežne,“ uviedla generálna riaditeľka Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Alexandra Velická v reakcii na vyzvanie na predloženie národného projektu, ktoré bolo zverejnené 14. decembra 2018. Od roku 2019 budú kolá pre každý zo štyroch podporovaných druhov zariadení vyhlasované samostatne. Aj nový projekt má prispieť predovšetkým k plneniu tých ukazovateľov Operačného programu Kvalita životného prostredia, ktoré sa týkajú zvýšenia inštalovaného výkonu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. V rámci projektu bude do roku 2023 podporených v domácnostiach mimo Bratislavského samosprávneho kraja ďalších 25-tisíc inštalácií s celkovým inštalovaným výkonom 140 MW.

Viac info tu

Komentáre

Súvisiace

SIEA aktualizovala podmienky Zelenej domácnostiam, dotknú sa najmä bytových domov

SIEA začiatkom týždňa zverejnila aktualizované podmienky programu Zelená domácnostiam.

31. 01. 2024VIAC

 

Príprava novej Zelenej domácnostiam napreduje, prináša hneď niekoľko zmien

SIEA koncom minulého týždňa uviedla, že všeobecné podmienky podpory v rámci projektu Zelená domácnostiam budú zverejnené 30. októbra.

26. 10. 2023VIAC

 

Záujem o OZE prevyšuje očakávania

Situácia na trhu nahráva obnoviteľným zdrojom. Tie už nepredstavujú len akýsi imidž firmy, ale stávajú sa konkurenčnou výhodou a firma, ktorá sa neskoro zobudí, môže v budúcnosti čeliť existenčným problémom.

07. 03. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek