Minister Sulík hovorí o zrušení emisných kvót

SAPI
13. 04. 2022



Zaujímavé diskusie sa vedú aj okolo emisných kvót. Kým Európska únia hovorí o kvótach už aj pre domácnosti, minister hospodárstva Sulík je v súčasnosti za ich úplné zrušenie a to až na niekoľko rokov. Aj keď chápeme dôvody a rešpektujeme názory ministra, považujeme takéto zmýšľanie za veľmi nešťastné, dokonca až budúcnosť ohrozujúce. Je skvelé, ak sa minister Sulík bojí o finančné zdravie firiem, no miesto vracania sa v čase o 30 rokov by mal tento strach pretaviť do tvorby prostredia, v ktorom sa firmám oplatí do znižovania emisií investovať, prípadne takéto snahy aj odmeňovať. Bez pomoci štátu sa totiž efektívnej transformácie na zelenú ekonomiku nikdy nedočkáme.

 

Komentáre

Súvisiace

Slovensko podpísalo memorandum s japonským výrobcom fotovoltických panelov

Počas pracovnej cesty ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej prišlo i na tému fotovoltiky a jej rozvoja. Pani ministerka totiž podpísala memorandum o porozumení s japonským výrobcom solárnych panelov, spoločnosťou Sekisui Chemical.

14. 02. 2024VIAC

 

MH SR by malo prehodnotiť klimatické ciele v NECP

Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) vyzýva Ministerstvo hospodárstva SR (MH SR), aby prehodnotilo klimatické ciele stanovené v Národnom energetickom a klimatickom pláne. Plánovaný podiel OZE na domácej spotrebe energie vo výške 23% je podľa asociácie málo ambiciózny, keďže Slovensko má ďaleko vyšší potenciál.

13. 02. 2024VIAC

 

Dôležitá diskusia o budúcnosti slovenskej energetiky

EURACTIV začiatkom týždňa organizoval ďalšiu zaujímavú diskusiu, tentokrát na tému bariér pri zavádzaní zelených zdrojov na Slovensku. Verejnosť, samosprávy aj firmy vnímajú obnoviteľné zdroje ako cestu k energetickej sebestačnosti a nižším cenám energií, no rozvoj OZE brzdia napríklad regulačné prekážky, nedostatok flexibility sústavy, pomalá digitalizácia a bariéry zdieľania energie.

28. 06. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek