Malý prielom v českej solárnej dani

Pavel Šimon
13. 12. 2013



Solar tax was introduced in the Czech Republic about three years ago. In addition to that was approved by the Constitutional Court and their verdict was that in some cases, may really be the tax liquidation. Number of owners of photovoltaic powerplant went the court and always (supposedly) it failed to convince that solar tax is destroying their economy. State and its representatives showed "look any of you can not convict court." Now it's about change: http://ekonomika.idnes.cz/stiznost-solarni-firmy-na-solarni-dan-prulomovy-rozsudek-paf-/ekonomika.aspx?c=A131113_072321_ekonomika_maq

Message to representatives of our country - there were never Conditions for PVP so set as in the Czech Republic. So it is not not inspriring for you. Solar tax does not not have any real place.

Solárna daň bola v Česku zavedená asi pred tromi rokmi. Okrem toho, že ju paušálne schválil ich ústavný súd, tak v jeho verdikte bolo, že pre niektoré prípady ozaj môže byť táto daň likvidačná. Množstvo majiteľov FVE skúšalo súd a vždy (vraj) nedokazali presvedčíť, že ich daň ničí.

Štát a jeho zástupcovia ukazovali: "no veď sa pozriete, ani jedna FVE nepresvedčila súd". Teraz sa to asi zmení: http://ekonomika.idnes.cz/stiznost-solarni-firmy-na-solarni-dan-prulomovy-rozsudek-paf-/ekonomika.aspx?c=A131113_072321_ekonomika_maq

Odkaz pre zástupcov nášho štátu - u nás nikdy neboli podmienky pre FVE tak nastavené ako v Česku. Tak sa tým ani neinšpirujte. Solárna daň nemá u nás opodstatnenie.

Komentáre

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek